Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2014. máj 11.

Játék

írta: zelmavagyok
Játék

165245_9885.jpg

Aki játszik,

mégpedig szabályosan,

mondhatni önfeledten,

az ne vágjon később

"szigorú tanár" képet

se magára,

se a játszótársakra.

Tovább Szólj hozzá

játék önértékelés önámítás önáltatás önbecsülés játékos flört

2014. máj 10.

... és szabadon

írta: zelmavagyok
... és szabadon

823109_98735784.jpg

Most 3 nappal a legutolsó műtét után fagyit szeretnék enni. Nem egy elérhetetlen vágy, van a hűtőben, sőt eper is van hozzá, esetleges habtejszín is van... . Kint szépen süt a nap, igazán fagyi-idő.

Az első fagyim  50 filléres volt, aminek csak a felét kaptam meg, anyám nyalta a kis gombóc másik felét, vagy kidobta talán? Lényeg, hogy nem fagyizhattam rendesen, csak úgy az ő kezéből, nehogy megfájduljon a torkom.

A melegfagyi örömeit Békésen ismertem meg. Magát a melegfagyit Pesten is láttam, trafikok árulták. Aztán egy emlékezetes téli üdülésen, ahol a nagynéném bennlakó óvodavezetőként egy tündérvilágot birtokolt, a sarki kis boltban vehettem magamnak melegfagyit, vagyis fagyitölcsérbe töltött kétes eredetű kakaós ...

Tovább Szólj hozzá

anya szabadság fagyi kaland sóvárgás anyaszerepek fagylaltmérgezés télifagyi

2014. máj 09.

megpördült...

írta: zelmavagyok
megpördült...

392857_7035.jpg

Lehet, hogy én egy szörnyű vagyok? Zelma először sms-ben küldte ezt a kérdést aztán benyitott hozzám délután.

Lehet, hogy én egy szörnyű vagyok. Már nem kunkorodott kérdőjel, de a "lehet" szócska még adott nekem egy kis mozgásteret.

- Milyenféle szörnyű? - kérdeztem vissza a biztonság kedvéért.

- Férfiakkal vetélkedő nő. Az nagyon szörnyű. Zelma hangja most nem volt harcias, se kíváncsi, se hetyke, tárgyilagos sem, inkább szomorú. Úgy éreztem azonban, hogy nem maga miatt, hanem a világ miatt az.

- Amikor az EU-s programban dolgoztam, amiben úgyis annyi bajom volt, - kezdte a történetet - egyszer be kellett menni valami főhatósághoz, itt Pesten. Rengeteg papírral jöttem, amiket százszor átnyálaztam előtte, hogy ne ...

Tovább Szólj hozzá

szexizmus női szerepek üvegplafon férfiszerepek

2014. máj 08.

Zelma, a merész?

írta: zelmavagyok
Zelma, a merész?

pepper-1090072-m.jpgA legutóbbi ünnepen külön sütött magának valami diós-mákos csodát, alig megédesítve egy kevés nyírfacukorral.
De, hogy valami érdekes is legyen, cukrozott lime-kockákat tett bele, merészen élénkzöld szigetek a barnásszürke tésztában.

Lia ette a neki készített pozsonyi mákost, és csak úgy szórakozottan megkérdezte: az ott a tiédben erőspaprika?

- Tényleg olyan, de csak nem gondolod, hogy... ?

Nálad sosem tudhatja az ember, válaszolta Lia, továbbra is szórakozottan.

 

Tovább Szólj hozzá

húsvét sütemény tükörkép virtuóz

2014. máj 07.

Lefelé soha

írta: zelmavagyok
Lefelé soha

1425984_72493986.jpg

Ugyanazon a nehéz nyáron, amikor Z. sorozatos és erőpróbálóan tragikus eseményeket követően befestette a haját, további felüdülés kellett a lelkének.Új volt a mintaóvoda légköre a sokkal szabadabb művelődési ház után, otthon pedig Gábor anyja betegen, és maga Gábor árulóan és elárultan... egyszerűen nem tudott hol levegőt venni.

Felmentő lehetőség adódott, tíznapos továbbképzés Ausztriában, elhelyezés egy kis üdülőfaluban, a nyári szünetet tartó Kindergartenben... Zelma tudta, hogy a megtisztelő választás csak azért esett rá, mert nem találtak németül beszélőt, a nemzetiségi óvodák sváboló óvónői jobb szerették a testvérvárosi kapcsolatokat, a szép Mirtylla, minden óvónők szakfelügyelője pedig csak angolul ...

Tovább Szólj hozzá

fóbia félelem önsajnálat öregedés felnőttség kísértet bátorítás férfiszerep

2014. máj 05.

A lyukak súlya

írta: zelmavagyok
A lyukak súlya

300262_7655.jpg

A családi legenda szerint anyám majdnem világbajnok lett 19 évesen. 1949-ben nagy pályán játszották a kézilabdát, és ő volt a kapus. A válogatotté is. A VB előtt is, utána is, de pont akkor, pontosan abban a  néhány hétben nem és így egy hatalmas lyuk lett az életén...
Vannak még ilyen lyukak, talán nem is ez volt a legnagyobb, de mindenképpen a leghangzatosabb.
Lemaradni egy világbajnoki címről...

Állítólag hazánk nagyja, a Fekete Párduc, az Aranycsapat kapusa azt javasolta neki, hogy ne mondja meg kapusválogatón, hogy bokaficama van, majd ő jól befáslizza, fog az menni. De nem ment.

Lehet, hogy...

Tegnap jutott századszor az eszembe a történet, most éppen azért, mert éppen anyák napján másodjára nyert BL-t egy magyar női ...

Tovább Szólj hozzá

kézilabda világbajnokság 1949 gyötrő legendáink női kézilabda világbajnokság 1949

süti beállítások módosítása