Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2013. ápr 14.

...amíg meg nem...

írta: zelmavagyok
...amíg meg nem...

1415307_23473617.jpgTegnapi hír. Nyilván meglehetősen hebehurgya sajtótálalásból értesültünk róla, hogy a kormány is beszáll a társkeresés előmozdításába "Társválasztó, táncválasztó"  rendezvényekkel, amiken majd Bergendy húzza a talpalávalót. A cél az "egyetemista korú" fiatalok támogatása ebben a gyötrelmesen nehéz de magasztos folyamatban.
Kíváncsi lennék a részletekre:
Mit jelent az "egyetemista korú"? Ha 18-28 évesekre gondolnak, miért nem azt írták, miért kellett a továbbtanulást idekeverni.?
Ha már egyetemistákról van szó, miért őket említi a hír? Ők éppenséggel egész nap fiatalok közt vannak, szemben azokkal, akik már eladók a helyi kisboltban, időseket ápolnak-gondoznak egy szociális otthonban, egy biztosítónál számolnak ...

Tovább Szólj hozzá

kudarc magány házasság újrakezdés bátorítás párterápia

2013. ápr 12.

A szentek bevonulása

írta: zelmavagyok
A szentek bevonulása

1406617_74596429.jpgKérdi egy levélíró, hogy miért vannak egyesek több társkereső oldalon egyszerre. Hogy ez micsoda érthetetlen, sőt...
Hát, bizony nem tudom, de vannak tippjeim.
Szerintem több ilyen oldalra úgy kerül az ember, ahogy egyre... először regisztrál, álmélkodik, lassan kiismeri magát, aztán vagy talál társat (és kijelentkezik) vagy mégis marad, mert valamilyen igényét kielégíti az oldal, sokan például belső blogot vezetnek ilyen helyeken, összeszokott olvasótáborral; vagy nem talál társat, de reménykedik; vagy hol van társa, hol nincs, de ki se jelentkezik arra a kis időre.
Vagy teljesen lemondott a társról, viszont talált egy újfajta szórakozást, közösséget, inspirációt, időtöltést.
Aztán egyszer csak rábukkan egy másik ...
Tovább Szólj hozzá

újrakezdés önáltatás internetes társkersés anomim flört

2013. ápr 10.

backspace

írta: zelmavagyok
backspace

1417704_splash_in_glass_1.jpgMilyen varázslatos lenne. Nem a delete, az túl... nagyralátó, egész szakaszokat kitörölni mégiscsak képtelenség... de egy backspace? Csak a legutóbbi néhány szótagot, azt az elhamarkodott igent, nemet vagy talánt ki lehetne törölni, azt a magyarázatot, vagy azt a szivélyeskedő mosolyt. Azt az öt percet, amivel később indultam el, azt a pillanatot, amikor a kávét odatettem a fontos dolgok mellé. Azt a kis viccesnek szánt gonoszkodó megjegyzést, ami miatt most úgy érzem, elrontottam a napját, és ami még rosszabb, a napomat. Vagy a hetemet? Még az is lehet, hogy ... ?

(Megjegyzés: backspace egy ismeretlen ismerősöm nickneve, ami megihletett. Szabályos alkuban vettem meg tőle ehhez a címhez, a mottómat adtam érte: az esik előbb seggre, aki ...

Tovább Szólj hozzá

siker kudarc újrakezdés

2013. ápr 09.

Rítusok

írta: zelmavagyok
Rítusok

181823_2165.jpgKi nem szeret flörtölni? Vagy talán nem is flörtnek, hanem rítusnak kellene neveznem  azokat a finom, játékokat, amelyek képesek akár egy ilyen télies tavaszban is egy kis napsugarat hozni az életünkbe. Hajnali (virtuális) csók, ami viszonzást nem vár, de rendszeresen megjelenik.. Egy derűs jónapot, akkor is, ha éppen nem vagy gépközelben. Egy link egy jó zenével, hol romantikussal, hol csak széppel... . 

Ezek a gesztusok a legritkább esetben alakulnak ismeretséggé, az ismeretség randivá, a randi kapcsolattá.

Talán éppen emiatt titokzatosak és megunhatatlanok maradnak.

Tovább Szólj hozzá

egyedüllét internetes társkeresés rítusok játékos flört anomim flört

süti beállítások módosítása