2013. ápr 14.

...amíg meg nem...

írta: zelmavagyok
...amíg meg nem...

1415307_23473617.jpgTegnapi hír. Nyilván meglehetősen hebehurgya sajtótálalásból értesültünk róla, hogy a kormány is beszáll a társkeresés előmozdításába "Társválasztó, táncválasztó"  rendezvényekkel, amiken majd Bergendy húzza a talpalávalót. A cél az "egyetemista korú" fiatalok támogatása ebben a gyötrelmesen nehéz de magasztos folyamatban.
Kíváncsi lennék a részletekre:
Mit jelent az "egyetemista korú"? Ha 18-28 évesekre gondolnak, miért nem azt írták, miért kellett a továbbtanulást idekeverni.?
Ha már egyetemistákról van szó, miért őket említi a hír? Ők éppenséggel egész nap fiatalok közt vannak, szemben azokkal, akik már eladók a helyi kisboltban, időseket ápolnak-gondoznak egy szociális otthonban, egy biztosítónál számolnak naphosszat vagy egyéb, nem "fiatalos"-ként meghirdetett munkahelyen töltik napjaikat, heteiket, fiatal éveiket.
A rendezvények biztonsági őrei vajon kiszűrik-e majd a beléptetésnél a házasokat? A tartós kapcsolatban élőket? Az egyéjszakás kalandot keresőket? A kíváncsi nézelődőket és a reménytelenül besavanyodottakat?
Lesz-e felső korhatár, amit ellenőriznek a beléptetésnél? Ha lesz, egységes lesz-e nők és férfiak számára, vagy fiatalabb nők, kicsit idősebb férfiak is táncválaszthatnak a konzervatív családmodelleknek megfelelően?
Kiket vonz majd Bergendy neve egy efféle rendezvényre?

Miben különbözik majd vajon az egész rendezvény egy államilag finanszírozott utcabáltól?

Ez utóbbi kérdésre időközben megtaláltam a választ... a családi életre előkészítő beszélgetések is kapcsolódnak egy-egy táncos rendezvényhez, sőt, ilyen témával foglalkozó szervezetek is bemutatkozhatnak majd.

Ha már pénz és társ... én inkább a terápiás beszélgetéseket, párterápiákat segíteném például jelképes áron és anoniman igénybe vehető szolgáltatások támogatásával. Megtorpant  kisgyerekeseknek, megkeseredett vagy éppen újrakezdő középkorúaknak, tétova özvegyeknek egyaránt hozzáférhetővé tenném ezt a lehetőséget.

... mert a népmesék és a kormány befejezhetik a történetet ott, hogy nagy lakodalmat csaptak...

de ne feledjük, utána még addig élnek, amíg meg nem halnak.

Szólj hozzá

kudarc magány házasság újrakezdés bátorítás párterápia