Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2015. már 21.

... könnyed szökelléssel...

írta: zelmavagyok
... könnyed szökelléssel...

Lehet-e könnyed szökkenéssel átlépni megszokásokon? Meddig szokás, honnét szenvedély, meddig stílus, mi a modor és mi a jellem? Önirónia helyett lehet-e valami komolyabb, mordabb feldolgozás? Egyáltalán, meddig, hogyan, miért, mennyire képes változni az ember?

Tovább Szólj hozzá

stílus önértékelés félelem szenvedély újrakezdés ötvenes bátorítás

2015. már 19.

Kulcslyuk, 03.35

írta: zelmavagyok
Kulcslyuk, 03.35

Ha nem lenne internet, én feltaláltam volna. No nem technikailag, használatilag. Nem tudom, hogyan, de lenne. Mint más nő a púderdoboz fedelébe, sminktükörbe, úgy nézek a felnyitott képernyőbe. Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb... á, nem szép szeretnék lenni, hanem tudni, hogy milyen? Milyen vagyok? Milyen és miért?
(Grimmék beszélő tükre maga az élő, interaktív net, hát nem? )

Ha feltaláltam volna az internetet, rögtön következőleg a blogolást is. Tükröm, tükröm...? Leírva érti meg az ember saját magát, legalább részben, mert a teljesség ugye, elérhetetlen. De leírva minden történet állóképpé válik egy pillanatra, a stílustól függően akár alaprajzzá, röntgenfélvétellé. Rá lehet tekinteni, ...

Tovább Szólj hozzá

kulcslyuk internetes társkeresés hófehérke interaktivitás

2015. már 18.

Három győzelem

írta: zelmavagyok
Három győzelem

Tüdőgyulladás ide vagy oda, ma mégis lépésekre szántam el magam. Először is, nagyon bátran megmostam a hajam... szép nem lett, de fényes, rendes, hullámosra fésült. Az ember sokszor az elfeküdt kóctól beteg. A nagy hajmosás közben megéheztem, még ott a kádban megképlett a szemem előtt a hűtő, a kamra... krumplileves. Tejfölös, babérleveles, jó sós...van egy darabka kolbász is, belefőzöm, szeletben. ...És legalább a nadrágok, azokat  nem nagy meló teregetni, mégis beljebb vagyunk 4 tiszta nadrággal.

Mostam, főztem..., lassan, beosztással mozogva, nagyon jól sikerült. Két tányér közt pihentem, ledőltem egy kicsit. Mire a másodikat is megettem, további merész terv született. Lemegyek újságért. 100 méter, idetűz a nap, ...

Tovább Szólj hozzá

tavasz tüdőgyulladás életöröm

süti beállítások módosítása