Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2015. feb 08.

Szótagolva

írta: zelmavagyok
Szótagolva

Egész nap gyakorolta... mit egész nap, egész héten, vagy mióta már?

Nem műanyag szívószálakat használt, még kevésbé buborékfújó játékszereket, hanem valódi szalmaszálakat, a régi fiókban találta őket üdvözlőlapok, névjegyborítékok, ragasztópapír-tekercsek, bélyegek és gémkapcsok között.

Gondolkodott, hogy felhasználhatja-e ezeket az ősi darabokat, aztán úgy döntött, a buborékok fontosak, ezt J. néni is így gondolná, akitől az egész kincsesfiókot örökölte könyvszekrényestül.

A szalmaszálak végét gondosan bevágta és széthajtotta, megmártotta a szappanos vízben, és szép lassan, mívesen fújni kezdte egyiket a másik után. A buborékok ott csücsültek még egy kicsit a kereszt alakú szalmaágyon. Később ...

Tovább Szólj hozzá

lélek buborék szalmaszál

2015. feb 06.

Z. álma

írta: zelmavagyok
Z. álma

"... azt álmodtam, hogy lett egy lila cicám... olyan lila, mint egy lila pamut vagy ruha, de igazi, élő macska volt. Tudtam hogy ilyen cica nincs, legalábbis általában nincs, de akkor úgy tűnt, nem teljes képtelenség, hogy nekem legyen... Ismerkedtem vele, simogattam, etettem, jött-ment a lakásban... aztán valahogy álmomban vagy félálmomban eszembe jutott az igazi cica, hogy jaj, mi van vele... ő nem szerepelt az álomban... megvan még?

Elmeséltem Liának, aki egy ideig mosolyogva hallgatta, mint valami mesét. Amikor odaértem, hogy az igazi cica hibádzott, Lia elkomorult, összeráncolta előbb az orrát, aztán a homlokát is, kinyitotta a száját, hogy mondjon valamit, Ez azért ijesztő!? - és nézett az arcomba kutatóan.Én nem ijedtem meg annyira, ...

Tovább Szólj hozzá

álom hűtlenség hűség csalódás llila

2015. feb 05.

Snowy robin

írta: zelmavagyok
Snowy robin

- Majd vasárnap beszélgetünk, - biztosított róla Zelma . - Most nincs kedvem. Csak nézegessünk képeket. A bloghoz.

Olyan törődött volt és gyenge és gyengeségében mégis határozott, elszánt vagy elkeseredett, hogy nem ellenkeztem.  Nézegettünk képeket, együtt, a bloghoz.

A keskeny felhőrésen áttörő halvány napfény engedélyköteles volt, a kiszáradt tulipán ronda, a többi virág túl friss, harsogóan sárga és üde.

- Ez jó lesz... bökött rá valami havas tájra.

Megkönnyebbültem, hogy megvan a jó, mert untam az egészet. Ács Zelma Anna aki új életet kezdett 3 éve, aki más nőket is erre akart bátorítani és ezért felhívott engem, a félig idegent, önérzetesen, még azt is mérlegelve, hogy majd talán pénzt is kapunk a ...

Tovább Szólj hozzá

félelem dac vörösbegy

süti beállítások módosítása