Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2015. ápr 05.

Húsvétvasárnap

írta: zelmavagyok
Húsvétvasárnap

... és ma a hagymához is ...

Tovább Szólj hozzá

hagyma egyedüllét kabos gyula

2015. ápr 04.

Nagyszombat

írta: zelmavagyok
Nagyszombat

Ott voltunk időben, felsorakozva... és nem mondták ki azt az egyetlen egy napok óta várt mondatot, hogy "A harangok Rómába mentek".

Magyaráztak mindenfélét, de könnyes megemlékezés elmaradt.

Álltunk bután, hallgattuk a zörgést... végül Lia azt állította, a kereplőhang is új, és kb. olyan, mintha rugdosnának egy ajtót.

Először összevontam  a szemöldököm, de tényleg olyan volt...

... és nevettünk felszabadultan a buzgó kereplés közepette...

Tovább Szólj hozzá

húsvét remény szeretet harang kereplő könnyes nevetés

2015. ápr 01.

...hát nevetség az élet, de komolyan...

írta: zelmavagyok
...hát nevetség az élet, de komolyan...

Vajon találkoztok ott néha, az égi kávéházban? Leültök egy-egy kávéra? Cigaretta van-e ott? Lenéztek ide, az unokátokra, a lányotokra... vagy por és hamu vagytok már, érzéketlen-tudatlan?
De ha mégsem.
Ha lenézhettek néha, akkor talán...  olvashattok is? Itt ezeket a sorokat is akár?
Trento. Emlékeztek erre a szóra? Igen, Észak-olasz kisváros, gyerek-úszóversenyek voltak akkoriban, ez a szó maga volt az álom... Ki sem mondtam, sem írva nem láttam azóta.

Most már bevallom, de tudjátok is, én valójában soha nem álmodtam Trentóról, még Tatától is vakbélgyulladást kaptam, akkor is együtt kávéztatok, sőt, vacsoráztatok is, a Gundelben, ott vártátok ki a verdiktet, másnap műtét...  Gundelben, miközben én  ott a ...

Tovább Szólj hozzá

halál úszás vágyak válaszút

2015. ápr 01.

...nyugodtan nyugtalan....

írta: zelmavagyok
...nyugodtan nyugtalan....

... nem sikított mégsem. A cipőit sem rendezte el, mert mire kialakult a koncepció, hideg lett megint. A bőrcsizmák elöl maradtak, a fekete cipő is, meg a kecskebőr magas szárú. A kabátokról ne is beszéljünk, ott púposodnak az előszobafogason. Nyári táskákat rendelt, de ma este visszarakott mindent a régibe. Még szerencse, hogy nem dobta ki a télit, kis híja volt. de annyira lutri az időjárás, az időjárástól függően a másnapi kabát színe, hogy biztosabb a fekete. Holnap megy először az új munkahelyre, a plázából kidobták, a vasárnapi zárvatartás éppen az ő "minőségi" vevőkörét riasztotta el, a titkon fejlesztésre, tehetséggondozásra járó gyerekek szüleit. marad a puszta gyerekmegőrző, ez nem Zelma műfaja. Holnap elseje, ...

Tovább Szólj hozzá

bátorítás új munkahely flanellpizsama

süti beállítások módosítása