Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2015. okt 24.

... borzongva szeretem

írta: zelmavagyok
... borzongva szeretem

Zelma  megint takarít:). Már szinte vártam filozofikusnak szánt merengéseit, amik hol telefonon, hol emalien érkeznek. Ma korán kelhetett,  vagy a szokásosnál is hamarabb unta meg, mert máris megérkezett:

'Mindig várok valamire. Te is? Valakire, valamire, jó időre, jó hírekre, gyógyulásra, könnyed nyári hangulatra, reggelre, estére, társaságra, egyedüllétre...  Soha nem értettem a körülményekre hivatkozókat, közben pedig nem veszem észre, hogy én is a körülmények ingáján csücsülök. Minden kilengésben pillanatnyi holtpont, amikor abban bízom, vagy attól félek, hogy visszalendül. Azokat a pillanatokat borzongva szeretem."

 

Tovább Szólj hozzá

bátorság újrakezdés körülmények fogságában döntéseink szabadsága

2015. okt 22.

Az átmeneti férfi

írta: zelmavagyok
Az átmeneti férfi

business-man-1237512.jpgAz elegáns férfi a hetesen ült, - negyven felé járó harmincas, - a kettős ülés külső oldalán. Ez nem afféle slendriánság volt, hanem koncepció, az ablak felőli ülésre ugyanis pompás műbőrhátizsákját helyezte, ő maga pedig önfeledten nyomogatta-simogatta világvevő mobilkészülékét. Máskor ilyenkor megkérem a delikvenst, vegye magához a táskáját és engedjen leülnöm, ilyenkor  önként és megadóan viselem a kelletlen útitárs haragját (micsoda erőszakos nyanya ez már megint) de most helyet kaptam a másik oldalon. Onnan remek rálátásom volt, és egy idő után megállapítottam, hogy nem egyszerűen olvas vagy levelezik a mobilon, hanem mindenféle bonyolult műveleteket is végez, olyan arccal, mintha még nem ő lenne az USA elnöke, de ...

Tovább Szólj hozzá

páva mobilmánia férfifölény

2015. okt 21.

Kedélye morzsáit...

írta: zelmavagyok
Kedélye morzsáit...

glasses-broken-in-the-dusk-1312068.jpgA kisbolt a vasárnapi zárás-nyitás óta megváltoztatta üzletpolitikáját, nyitvatartását, árukínálatát. Nem mondanám, hogy rá se lehet ismerni a régi, féldecizőkből élő, néhány alibi-élelmiszert árusító sarki kispiszkosra, de alig.

A vezetés új reklámtáblákat rendelt, piperecikkekkel megrakott polcokat zsúfolt be a tartós élelmiszerek mellé, vasárnapra berendelte a rokonokat, hétköznap elkezdett friss péksüteményben, sőt szendvicsekben is gondolkodni, ezért reggelente viszonylagosan nagy volt a tömeg. Egyre többen vásároltak egyre többfélét. Betértek egy kávéra, bár azt a szomszédos "nemzeti" is árult, de itt lehetett hozzá harapni egy pogácsát vagy zsírosan édes aprósüteményt, sőt meg lehetett venni egy kis tepertőt ...

Tovább Szólj hozzá

életkor bátorság csevej Budapest férfiszerepek

süti beállítások módosítása