2013. már 24.

Kódolt férfiak?

írta: zelmavagyok
Kódolt férfiak?

631111_triad.jpgKi az, aki 20 éve, egy randin, egy igazin, élő 3D minőségben, tudta, hogy a másik, a  fiú vagy a lány hány kiló, hány centi? Talán katonatársak tudhatták volna egymásról, ha randiztak volna, vagy az osztálytársak ismerték egymás életkorát, de már egy egyetemi évfolyamtárs sem lehetett ebben biztos. Csak úgy, durván, szemre megállapítottuk, tetszik-e a másik, vagy sem.

Ma mennyivel jobb a helyzet!?

Mint egy webshopban, válogathat, adatokat hasonlíthat össze, aki akar. És ha már versenyeznek ezek a számok is, akkor érdemes a siker érdekében egy kicsit vastagabb vagy éppen vékonyabb ceruzával írni őket. Egy bulvárlap kutatása szerint a nők az éveket írják kevesebbre, a férfiak a centiket többre, ez a jellemző. (Szerintem ez nem igaz, nemtől és kortól függetlenül mindenféle előfordul. Hallottam már 64-nek írt, egyébként jó karban levő 70 éves férfiról. Annak idején sokallotta a 65-öt, és így maradt örökre a 64-nél. Szélsőségesebb változatban 68 éves férfi írja magát 59-nek. Mint az árcédulákon, még véletlenül sem éri el a hatvanat. Később nagy hangon szidja a hatvanas nőket, akik nem átallanak a maguknál fiatalabb férfiakkal is flörtölni. Érdekes, hogy nem a fiatalabb férfiakat szidja, akik nem átallanak maguknál idősebb nőkkel beszédbe elegyedni. Rémmesék keringenek termetes negyvenes nőkről, akik 20 évvel és kilóval ezelőtti, még éppen teltkarcsú képeikkel és adataikkal hódítanak, és kemény férfiakról, akik a gondosan előkészített találkozás első percében  elmenekülnek a nő elől...)

Ahol ennyi a szélsőséges példa, nyilván akadnak finomabb megoldások is.

Össznépi társkeresős szokásról van szó, amit ki-ki önbizalmához, önbecsüléséhez, vérmérsékletéhez, korábbi tapasztalatihoz, ideáljához igazít.

Sőt, ideológia is van ehhez a kozmetikázáshoz: ha mindenki egy kicsit kevesebb évet és kilót, viszont több centit ír az adataihoz, akkor hátrányba kerül a mégoly snájdig és fiatalos is, ha őszinte. Tehát a számok átalakulnak adatok helyett kódokká: az 53 éves azt jelenti, hogy nem több 55-nél, az 55 pedig (jó esetben) azt, hogy nem töltötte be a hatvanat. A 170 centis okvetlenül magasabb 160-nál. De a 165 centisnek el kell gondolkodnia. Vajon mit jelenthet a 165-ös kód egy férfinál? Annyit,  hogy túlnőtt másfél méteren? Így dolgoznak a számokkal, kódolnak és dekódolnak, mindez része a játéknak, mondhatnám, ez az első összekacsintás még a flört előtt.

Szólj hozzá