2014. jan 01.

Kontúrtükör

írta: zelmavagyok
Kontúrtükör

107055_2698.jpg

 

Z. kedvtelve nézegette magát a laptop fedelében, amíg várta, hogy beléphessen. Haja a sok próbálgatás után végre neki tetszően rövid, de nem fiús.... Nehéz volt Pesten fodrászt találnia, Vas Zsófié valami lehetetlen alakokat vágott bele, ráadásul folyton vörösre akarta festeni. Zelma azonban nem szerette a középkorú nők "fodrászvörös" frizuráit. Olyan, mintha egy jelvényt hordanátok: itt vagyok, hervadok, nem tudok már mit kitalálni, tehát vörös vagyok... . Később tudta meg, ráadásul éppen egy férfitől, hogy barnát nehezebb festeni, főleg szolid árnyalatokat. Végül egy otthoni kolléganője pesti sógornőjéhez kezdett el járni, telefonon ajánlotta be őt Vera. Kicsit messze esett a Kása-fée garzontól, de megérte. Kitty gyors volt, biztos kezű, és soha nem vitatta a festett barna létjogosultságát, mivel maga is ezt részesítette előnyben.
Olcsó is volt és jól vágott, rutinosan egyesítette a vendég kérését saját ízlésével.

Zelma haja tehát rendben volt a laptop tükrében, mindig egy kicsit otthoniasan kócos, de az is jót tett neki, a merevség volt a veszte, se belőtt haj, se kosztüm, se arcfesték nem vált előnyére. Egyszer - még a projekt idején - egy hivatásos sminkes kifestette olyanra, mint aki nincs kifestve, na azt elfogadta volna, ha reggelenként házhoz jön, lám, a natúr külső is szebb, ha gondos munka eredménye.

Tovább javított a képen, hogy Zelma otthonra kereknyakú pólókat hordott vagy kapucnis frottírköpenyt, mindkettő magán viselte a fiatalosság üde leheletét. Milyen jól nézek ki, forgatta a fejét még mindig a laptopnak...

Persze, esett le hirtelen a tantusz... a laptop nem tükör, a kontúrt mutatja, meg néhány főbb arcvonást, nem látszanak rajta az apróbb ráncok, sem a bőr fáradtsága.

Meg aztán... amíg a laptop bejelentkezik, mindig valami derűs várakozás volt az arcán... aztán gondosan végignézte mindkét emailcímét, meg a közösségi oldalakat. Levelet várt, vagy valami kis jelet, esetleg meglepetésre számított.

Általában talált is valamit, vagy ha éppen nem, akkor sem látta már utána magát a tükörben...

Kontúrtükör - mosolygott a frissen kitalált szón - szabadalmaztatni fogom.

 

Szólj hozzá