Síkospálya

... az esik seggre, aki óvatosan lépeget.

2014. sze 27.

Ívek, gömbök, vonalak...

írta: zelmavagyok
Ívek, gömbök, vonalak...

18837_2726.jpgNem értettem pontosan, hogyan alakul ki egy hosszúkás vonal a pulóver vagy blúz kivágásában attól, hogy valakinek két gömbölyű melle van. Nálunk a családban kis félbarackok voltak, peckesen, semmi vonal... Még büszke is voltam rá, hogy "mi nem vagyunk olyanok", bár azt is éreztem, ez olyan szükségből erényt kovácsoló büszkeség, nem az igazi. Uszodában nőttem fel, láttam mindenféle nőket öltözni-vetkőzni, de soha nem láttam az átlényegülés pillanatát, a felöltözött nőt nem értettem. Hát persze, hogy nem, mert nálunk itthon nem dívott a melltartó viselet, ami a vonalakat kialakítja. Pedig hol voltak a hatvanas években a XXI. század bonyolult melltartói, az emelő, szorító, szűkítő és bővítő kalodák, amelyek varázslatosan ...

Tovább Szólj hozzá

2014. sze 23.

Gyomorgörcs-paradigma/2. Dilemma

írta: zelmavagyok
Gyomorgörcs-paradigma/2. Dilemma

67338_8640_1411494741.jpg_356x454

Zelmának csavaros kérdései vannak. Ha nem vallanék ezzel folyton kudarcot, megkérdezném az Olvasót, sőt megkérném, írja le erről a véleményét, akkor is, ha fáradtságosan be kell ide regisztrálni, meg miegymás. Mert nem tudok Zelmának tanácsot adni, még választ sem. Az Olvasó persze lusta, jobban szeret olvasni, mint írni, rejtetten szeretne maradni, így maradunk a dilemmánkkal magunkra.

Azt írja Zelma, neki nagyon nehéz elfogadnia. Ajándékot, gesztusokat, figyelmet, szeretetet, törődést, emberi energiát. Mindent. Néha épp ezért mohónak tűnik, mert nem köszöni meg rendesen, amit kap, szeretne hamar túl lenni az egészen. Néha szerény, csak kapni ne kelljen, aztán utólag megbánja, haragszik magára.

Adnia sokkal könnyebb.

Ki ...

Tovább Szólj hozzá

adni gyomorgörcs elfogadni

süti beállítások módosítása